Fyraftensmøde eller temadage

Fyraftensmøde eller Temadage


Følelser og faglighed - Holdninger og handlinger i arbejdet med mennesker med demens.

At arbejde med mennesker med demens er en kompleks opgave, som kræver høj faglighed. Kompleksiteten viser sig ved, at der ofte ikke findes én klar løsning på de problemstillinger, der opstår i hverdagen. Som medarbejder kan man indimellem få følelsen af at man har prøvet alt, men intet virker. Det er frustrerende og kan skabe stor afmagt - både for den enkelte medarbejder, men også i personalegruppen.


På trods af denne afmagt har vi dog en fælles opgave, når vi arbejder med mennesker. Vi er ansat til at skabe trivsel og livskvalitet for den enkelte. Hvis vi skal lykkes med det, er vi nødt til at forholde os til den afmagt, vi oplever.


Hvad gør den ved os? Hvordan tackler vi den, så vi i sidste ende formår at handle med vores faglighed fremfor vores følelser? Hvordan kan vi hjælpe både mennesket med demens, men også os selv, ved at være bevidste om vores holdninger og handlinger i arbejdet med mennesker med demens? Det vil jeg forsøge at give et bud på. Formen kan både være et inspirerende fyraftensmøde á 2-3 timers varighed eller en hel temadag, hvor deltagerne får mulighed for en dybere refleksion over emnet i forhold til egen praksis.


Kontakt mig gerne for at få et tilbud til netop din arbejdsplads på kontakt@malenekl.dk eller tlf. 29290690.